Cmunda po kaplicku

Kategorie: Uzené maso
Autor: Šárka
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Cmunda po kaplicku

Ingredience

Pro čtyři osoby potřebujeme minimálně půl kila uzeného masa a sklenici sterilovaného zelí, asi kilo brambor, 6 stroužků česneku, 6 lžic hladké mouky, majoránku, sůl, pepř, olej.

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme a nakrájíme na čtyři nebo osm plátků.

Zelí podusíme do měkka – s ochucením nebo bez, jak je kdo zvyklý.

Nastrouhané brambory a drcený česnek smícháme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme řídkou kaši. Na rozpálené pánvi upečeme bramboráky (nemáte-li teflonovou, bez trochy oleje se neobejdete).

Na talíře připravíme bramboráky napůl přeložené, do kterých jsme vsunuli maso a trochu zelí.

Zbylé zelí můžeme podávat jako přílohu.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Cmunda po kaplicku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci