Zázrak jménem alaptid, který regeneruje a hojí pokožku

6.6.2024 00:00   |   Komerční články
Krásná a svěží pleť je snem každé ženy. Jedinečná česká kosmetika SAIN® s patentovaným složením, obsahujícím unikátní dipeptid alaptid, která své první pečující produkty představila koncem roku 2021, letos uvádí hned několik dalších novinek.

Sain

Kromě omlazujícího denního a nočního krému se značka SAIN® zaměřila i na čištění pleti a své portfolio rozšířila tímto směrem.

Alaptid, malý zázrak (nejen) pro pleť

Peptidy jsou krátké proteiny složené z aminokyselin a v těle mají nezastupitelnou úlohu v celé řadě procesů. Alaptid je syntetický dipeptid, tato bioaktivní molekula má mimořádné účinky na podporu přirozených regeneračních procesů obnovy a hojení pokožky.

Praktické využití alaptidu však přišlo až téměř po třiceti letech, kdy molekulu začala znovu zkoumat dvojice vědců z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a centra BIOCEV, prof. RNDr. Vladimír Král, DrSc. a prof. MUDr. Pavel Martásek, DrSc.

Jejich spolupráce s českou společností GlobeTech Innovation s.r.o. stála u zrodu kosmetické značky SAIN®, která v produktech pečující kosmetiky tento alaptid využívá.

Alaptid je využitelný i v jiných odvětvích především pro svou hojivou a regenerační schopnost.

SAIN® Omlazující denní krém s alaptidem & ceramidy

Jemný multifunkční denní krém s jedinečným složením účinných látek navržený pro všechny typy pleti napomáhá ke komplexní hydrataci a zpevnění pleti.

Klíčovou složkou je pleťový booster, bioaktivní peptid alaptid, který je speciálně vyvinutý k dlouhodobému omlazení a obnově přirozené struktury pokožky.

Kombinace alaptidu s dalšími účinnými látkami jako je kyselina hyaluronová, skvalan a ecoceramindy zajišťuje zrychlenou regeneraci pokožky a zvyšuje její elasticitu.

SAIN® Omlazující noční krém s alaptidem & skvalanem

Vysoce zklidňující noční krém s unikátní texturou navržený pro hloubkovou regenerační péči, viditelnou obnovu a omlazení pleti.

Krém obsahuje zvýšený obsah klíčové složky, tedy bioaktivního peptidu alaptidu, který pomáhá obnovovat strukturu pleti i v hlubších vrstvách pokožky a poskytne tak pokožce účinnou regeneraci během noci a díky mikroliftingovému antistress efektu bude pleť působit opravdu odpočinutě.

Komplexní hydrataci pleti zajišťuje kombinace tří aktivních látek (kyseliny hyaluronové, skvalanu a ecoceramidů).

Krém je nekomedogenní a výborně působí proti zarudnutí.

Oba krémy jsou k dostání v nádherném balení z českého porcelánu Thun® v kombinaci s dubovým víčkem, které je vyrobené ze dřeva českých lesů.

Správné čištění pleti je základ

Pro krásu pokožky je zásadní řádné a pečlivé večerní odličování, tedy proces, kdy z pleti odstraníme nejen make-up, ale i jiné nečistoty z ovzduší. Pleť je dobré připravit ve dvou krocích.

Prvním krokem je čisticí mléko či jiný odličovač. Tyto přípravky pleť šetrně zbaví makeupu, smogu a dalších látek tukového charakteru.

Druhým krokem je dočištění pomocí tonika. To pokožku zbaví zbytkových tenzidů z prvotního odlíčení nahydratuje ji, optimaluzuje její pH a celkově ji tedy připraví na aplikaci pěstících přípravků.

„Jen tak budou krémy či séra působit efektivně,“ říká Lenka Průšová, přední česká formulátorka a hodnotitelka bezpečnosti kosmetiky.

Česká kosmetika SAIN® má i celou řadu přípravků na čištění pleti.

Více se dozvíte na sain.cz



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci