Oslaďte si Velikonoce s produkty Dr. Oetker

25.3.2024 01:00   |   Tiskové zprávy
Velikonoce jsou tady! Letos přichází čas barevných vajíček, veselých beránků a dobrot plných vanilky nebo čokolády na přelomu března a dubna.

Dr.Oetker

Využijte velikonoční volno k procházkám s rodinou nebo přáteli a vychutnejte si časné jaro.

Zároveň si určitě nezapomeňte upéct něco dobrého, co zakousnete po výletu, a čím okouzlíte koledníky.

Tradiční dezert jako je beránek, povyšují na úroveň luxusní delikatesy kvalitní suroviny a chytré zakomponování ingrediencí, které bychom zde možná na první pohled nečekali.

Lahodná a voňavá vanilka

Pusťte si na jaře do kuchyně vanilku, její kořeněná vůně s dřevitým podtónem dokáže divy. Dr. Oetker je na vanilku specialista a nabízí široký vanilkový sortiment, ze kterého si vybere každý.

Můžete zvolit extrakt, pastu či mletou pravou vanilku. V jednom sáčku mleté vanilky naleznete tolik chuti jako v celém lusku, který si však samozřejmě můžete koupit i v celku.

Velikonoční beránek s pudingem 

Když se řekne vanilka, mnoha z nás se okamžitě vybaví puding – a není divu. Jeho jemná textura je v kombinaci s vůní vanilky opravdu lahodná.

Využít ho můžete i do velikonočního pečení! Inspirujte se třeba receptem na beránka, který je tak vláčný, že na sušší biskupské těsto při prvním kousnutí zapomenete.

Postup:

Utřeme 3 žloutky se 150 g cukru a balíčkem Vanilinového cukru Dr. Oetker nebo špetkou Mleté vanilky Dr. Oetker. Přidáme 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody a vše vyšleháme do pěny.

Vedle smícháme 150 g polohrubé mouky s 1 lžičkou Prášku do pečiva Dr. Oetker a 1 balením Naturamyl Pudingu s příchutí Vanilky Dr. Oetker.

Přidáme ještě 2 lžičky nastrouhané citronové kůry a obě směsi spojíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli a lžičkou Citronového aroma Dr. Oetker do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.

Pečeme 40 minut při teplotě 180 °C. Vychladlému beránkovi pak už jen doděláme oči z rozinek.

Pokud vám doma zrovna chybí bílky, například protože právě využíváte zbylé žloutky z jiného receptu, můžete použít i 100% Sušené vaječné bílky Dr. Oetker.

Příprava sněhu je s nimi stejně snadná jako s čerstvými a můžete je mít neustále v zásobě, protože se nezkazí.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci