Tvoříme budoucnost, kostičku po kostičce

14.11.2023 20:00   |   Tiskové zprávy
O tom, že děti hrají zásadní roli v naší budoucnosti není pochyb. Aby byly jejich názory slyšet a inspirovaly v tématu udržitelnosti klíčové osobnosti i firmy po celém světě, založila společnost LEGO iniciativu Build the Change.

Kosticku po kosticce

Ta umožňuje dětem zapojovat se aktivně do různých témat včetně životního prostředí. Díky projektu se žáci učí nejen porozumět tématům ekologie, třídění a recyklace, ale také mají možnost připojit svůj pohled na cestu k udržitelné planetě.

Zamyšlení a sestavení

Společnost LEGO v rámci svého probíhající projektu Build the Change připravila pro děti zábavný program, během kterého se měly nejen zamyslet nad udržitelnou budoucností, ale také své představy přenést do fyzické podoby a sestavit model z kostek LEGO®.

Do iniciativy se zapojili žáci šestých tří dvou základních pražských škol. Mladí bojovníci za životní prostředí nejprve dostali za úkol uklidit odpadky v okolí své školy.

Na něj navazoval jednodenní event v pražském Operu. Děti se potkaly se zástupci partnerů projektu – společnosti LEGO Group a iniciativy Ukliďme Česko.

Během události školáci nejprve diskutovali s odborníky o svých zkušenostech, a poté následoval praktický úkol.

Téma udržitelnost

Své představy o lepší budoucnosti měly děti pomocí kostek LEGO zvěčnit do jedinečných modelů a na výběr měly ze tří témat týkajících se udržitelnosti: nejhorší nalezený odpadek a způsob jeho znovupoužití, pohled na svět v roce 2050 se zodpovědným úsilím nebo bez úsilí, budoucnost bez skládek odpadků a využití volných ploch.

Z kostiček LEGO vzniklo několik desítek povedených a nápaditých modelů, které představovaly udržitelnou budoucnost pohledem nadějných lídrů – parky s desítkami stromů a květin, jako oáza klidu pro lidi, ale také znečištěnou přírodu plnou odpadků nebo moře, ve kterém plavou místo ryb právě odpadky.

Projekt LEGO Build the Change je jedním z aspektů širšího programu a poslání společnosti LEGO v oblasti udržitelnosti.

Společnost přijala rozsáhlá opatření ke snížení své ekologické stopy, především ve své kladenské továrně LEGO.

Build the Change je inspirací nejen pro mladou generaci, ale i pro firmy i jednotlivce, kterým ukáže, že k řešení globálních problémů udržitelnosti lze podniknout konkrétní kroky.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci