Tipy, jak svou ložnici proměnit v moderní a okouzlující podle trendů pro rok 2023

3.11.2023 00:00   |   Komerční články
Jak máte zařízenou svoji ložnici? Nachází se v ní spousta předmětů a působí neorganizovaným dojmem? Je naopak uklizená a své místo v ní mají jen zcela nezbytné předměty, ale působí až příliš sterilním a studeným dojmem?

Loznice

Ložnice je místem, kde odpočíváte, ale také zažíváte romantické chvíle se svým partnerem. Jak ji tedy zařídit tak, aby byla funkční a útulná, ale zároveň moderní?

Inspirujte se v následujících řádcích a zjistěte, jak zařídit ložnici pro zdravý a kvalitní spánek, ale ještě navíc v souladu s aktuálními trendy.

Hlavní hvězda každé ložnice - kvalitní matrace

Protože ložnice je určena především k nerušenému spánku, její hlavní hvězdou musí být vždy luxusní matrace, na kterou si po každém dni lehnete a cítíte se hýčkáni jako na obláčku.

Investice do matrace by tedy měla být zcela samozřejmá, a to po každých přibližně 7 až 10 letech.

Jak vybrat matraci

Nevíte-li si rady s jejím výběrem, zaměřte se na to, co od ní čekáte. Nebojte se provést důkladné srovnání moderních materiálů matrací a porovnejte jejich největší výhody i nevýhody.

Například matrace z paměťové pěny jsou oblíbené u seniorů a lidí s bolestmi zad. Mezi hlavní výhody paměťové pěny totiž patří to, že se dokáže zcela přizpůsobit tvaru těla a během spánku tak nabízí naprosté pohodlí.

Vsadit ale můžete i na pružinové či latexové typy matrací. Hlavní je, abyste usínali na dostatečně vysoké matraci, která vám dodá potřebnou oporu a poskytne vám celonoční kvalitní spánek.

Chcete-li si během spánku užít maximální komfort bez bolesti, vsaďte na zdravotní výhody paměťové pěny.

Postel jako nepřehlédnutelná dominanta celého prostoru

Žádná kvalitní matrace se ale neobejde bez postele. Ta musí být nepřehlédnutelná a nacházet se v centru ložnice.

Abyste k ní v moderní ložnici přitáhly pozornost, můžete ji zahalit do přehozu s květinovými motivy, vsadit na zemité tóny, případně se vydat cestou pastelových barev.

Ložnice podle feng shui je stále v kurzu

I letošní rok se designéři inspirují ve feng shui a některá doporučení tak vycházejí přímo z pravidel tohoto tradičního čínského učení.

Feng shui ložnice je smysluplně zařízena, nevyskytují se v ní žádné zbytečné předměty a působí harmonicky.

Maximalismus na stěnách i ložním textilu

Schází vám inspirace, jak zařídit ložnici a milujete ohromné zdobné tapety přes celou zeď, designová svítidla a masivní nábytek?

Maximalismus má letošní rok zelenou a je synonymem trendy ložnice. Pokud vám tento trend vyhovuje, vytapetujte dominantní zeď ložnice pestrou tapetou například s tropickým vzorem.

Nad postel zavěste lustr se zlatými detaily a lepenkový nábytek vyměňte za masivní. Nezapomeňte ale ani postelový přehoz – čím extravagantnější, tím lepší.

Ložnicové doplňky pro navození útulné atmosféry

Důležitou součástí stylové ložnice je také to, jak na vás působí. Atmosféra v ložnici by měla být intimní a útulná.

Jakmile zatáhnete závěsy, rozsviťte lampičku na nočním stolku, zapněte světelné řetězy nad postelí a chcete-li navodit romantickou atmosféru, zapalte také několik vonných svíček.

Uvidíte, že v takové atmosféře půjde oživení vztahu s partnerem úplně samo.

Základem luxusní ložnice je kvalitní a pohodlná matrace, nepřehlédnutelná postel, intimní osvětlení a řada doplňků, které dolaďují celkový vzhled.

Mezi trendy ložnice 2023 patří obrovské tapety s výraznými motivy, uspořádaný prostor podle učení feng shui, kvalitní nábytek a také vhodné osvětlení.

Výhody krásné ložnice spočívají nejenom v tom, že působí skvěle na první pohled, ale také se v ní božsky odpočívá.

Zdroj foto: stock.adobe.com

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci