Jak posílit imunitu dětí, když podzimní nemoci klepou na dveře

16.10.2023 00:00   |   Tiskové zprávy
Imunitní systém dostává s nástupem podzimního počasí pořádně zabrat. Zatímco v létě nejsou tak vhodné podmínky pro šíření patogenů, s přesunem do uzavřených prostor se viry a bakterie dovedou šířit mnohem rychleji a efektivněji.

Actimel Kids

Především pro dětskou imunitu jsou první školní týdny zkouškou odolnosti, ve které bohužel velmi často neobstojí.

Infekce se ve školním kolektivu navíc během podzimu často opakují.

Jediné, na co lze v těchto chvílích spoléhat, je imunitní systém, který naštěstí lze u dospělých a dětí pravidelně podporovat.

Zdravou stravou ke zdravému zažívání a zdravému imunitnímu systému

Lidské tělo je souborem celé řady složitých procesů a aby na všechny tyto procesy mělo dostatek energie, je potřeba mu ji dodávat pestrou a vyváženou stravou.

Aby strava děti bavila, může být barevná! To znamená podávat jim různobarevnou zeleninu a ovoce bohaté na vitamín C, A, D a E.

Nejobtížnější je dodat do organismu vitamín D. Vzimě dočerpat vitamín D ze slunce v našich zeměpisných šířkách prakticky nejde a je potřeba ho do organismu dodat doplňky stravy nebo například Actimelem, obohaceným právě o vitamin D.

Marie Panušková, senior brand manažerka značky Actimel ve společnosti Danone, vysvětluje:

„Actimel, a to i varianta Actimel Kids, obsahuje vitamín D. Jedna lahvička poskytuje jednu třetinu jeho doporučeného denního příjmu. Obsahuje i další vitamíny, například B6, a také probiotika L.casei, protože se jedná o fermentovaný mléčný produkt. Konzumací jedné lahvičky Actimelu během snídaně tak můžete odstartovat svůj den a dodat svému tělu také důležité vitaminy.“

To potvrzuje MUDr. Peter Szitányi, Ph.D. z Kliniky pediatrie a dědičných poruch metabolismu VFN a 1.LF UK:

„Naše (nejen) podzimní strava by měla obsahovat co nejvíce fermentovaných produktů bohatých na probiotika, například jogurt, kefír, zrající sýry, kysané zelí nebo okurky, kváskové pečivo, protože mají schopnost pozitivně ovlivnit naši střevní mikroflóru."

Aby se Actimel stal zábavnou součástí dětských snídaní, připravila pro ně společnost Danone limitovanou edici lahviček Actimel Kids s potiskem hrdinů Marvel.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci