Volba spotřebitelů 2023 poukazuje na novinky na trhu

22.6.2023 00:00   |   Tiskové zprávy
O přízeň zákazníků bojovalo 213 produktových novinek od 144 firem. A to celkem v 63 kategoriích. Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2023 letos, tak jako i v minulých letech poukázala na novinky, které pro nás, zákazníky připravili firmy a výrobci.

Volba spotrebitelu

Vzestup zaznamenaly kategorie se speciálními produkty, jako bezlepkové, veganské, ekologické nebo bio. Tento trend lze sledovat již z minulých let.

Výrazně znatelná je snaha výrobců o udržitelnost, ať již v materiálovém složení obalů, nových technologických řešeních, či přímo ve složení produktů.

Spotřebiteli vybraných vítězů bylo celkem 63. Neodmyslitelným partnerem akce byla společnost NIQ, která shromáždila a zpracovala výsledky unikátního průzkumu.

Dotazování proběhlo na reprezentativním vzorku čtyř tisíc českých respondentů.

Mezi letošními vítězi Volby spotřebitelů – Nejlepší novinka 2023 se umístily například sprchové gely Active Skin & Mind s veganským složením.

Dále nová řada osvěžujících vůní do domácnosti s aromaterapeutickými účinky Glade Aromatherapy, žehlící prkno Vileda s dvojitou hygienou, kterou zajišťuje antibakteriální ochrana na potahu i v pěnové výplni.

Z potravin zabodovaly  například Kotányi uzené mlýnky, rozšiřující stávající řadu oblíbených koření. Směsi koření se do nich udí nad bukovým dřevem a jídlu dodávají bohatou kouřovou a lehce pikantní chuť.

Zájem spotřebitelů vzbudily i nové Buchtičky s krémem naruby, díky kterým si lze oblíbené dukátové buchtičky se šodó vychutnat třeba na výletě.

Zvítězila i žhavá novinka od společnosti Europasta. Těstoviny Nejen na pánev, které vyžadují jen velmi rychlou přípravu, a to přitom se zachováním plné chuti a kvality.

Ty získaly i největší procento hlasů a staly se absolutním vítězem letošního programu.

S novým výrobkem přišel i Mucha sekt, a to v podobě Mucha Sekt Nealkoholické Rosé s výraznou chutí vína, které je lehké, osvěžující a vhodné i pro vegany.

Velký zájem zaznamenaly kategorie pet food, které byly v letošním roce nabité.

Spotřebitele v tomto segmentu zaujala kolekce Akinu Český les z dílny šumavských designerů, která nabízí široký sortiment doplňků a hraček pro psy a kočky inspirovaný reáliemi české přírody.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci