Třetina českých žen chce cvičit jógu, ale netuší, jak začít

3.6.2023 00:00   |   Tiskové zprávy
Jóga oslovuje stále více lidí, kteří v moderní uspěchané době hledají způsob, jak se zastavit, uvolnit a třeba i trochu zpevnit své tělo.

Joga Rossmann

Nedávný průzkum společnosti ROSSMANN nicméně ukázal, že i přes velký zájem o jógu celá třetina dotázaných (34 %) neví, jak by měla s tímto druhem cvičení začít.

Dotázané ženy podle průzkumu sice vědí, co je to jóga, ale každá druhá tento druh relaxačního sportu nikdy nevyzkoušela. Nevědí totiž, jak začít (34 %), případně nemají s kým cvičit (28 %). Z průzkumu dále vyplývá, že pokud ženy jógu začnou cvičit, dávají naopak přednost cvičení o samotě (65 %), většinou v domácím prostředí s pomocí online videí (36 %).

Alespoň jednou týdně si jógu zacvičí 38 % dotázaných. Nejaktivnější jsou přitom ženy ve věkové kategorii od 45 do 53 let, z nichž jógu alespoň jednou v týdnu cvičí 52 %.

Bez ohledu na věk se respondentky tomuto druhu aktivní relaxace věnují nejčastěji večer po práci (47 %).

„Má první setkání s jógou ještě v pubertě byla váhavá a trvalo mi několik let, než jsem ji začala chápat a vnímat jinýma očima. Postupně během studií tělovýchovy jsem pochopila a objevila její kouzlo," říká Zuzana Klingrová, lektorka jógy, jógové terapie a ambasadorka věrnostní kampaně společnosti ROSSMANN

"Jsem ráda, že mohu tuto zkušenost předávat dál, například prostřednictvím svých videí a spoluprací s drogerií ROSSMANN. Pro mě osobně jóga není jen o cvičení, je to nádherná, dlouhá a obohacující cesta a já ji mohu všem vřele jen doporučit,“ dodává Zuzana.

S jógou je život krásnější

Společnost ROSSMANN chce propojením s jógou povznést péči o sebe na vyšší úroveň a zaměřit se nejen na vnější, ale i vnitřní krásu a tím ještě více podtrhnout svůj slogan A život je krásnější.

Pro širokou veřejnost také ROSSMANN spouští speciální web cvictejogu.cz s informacemi, zajímavými radami a tipy, které se týkají jógy a zdravého životního stylu.

r


Diskuse: Třetina českých žen chce cvičit jógu, ale netuší, jak začít

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci