Společnost LEGO® vyslala 1 000 minifigurek do vesmíru

1.6.2023 00:00   |   Tiskové zprávy
Chce tak dětem ukázat, že jejich kreativita nezná hranic a pokud chtějí, mohou mít kousek vesmíru i u sebe v pokojíčku.

Lego vesmir

Většina dětí někdy snila o dobrodružné výpravě do vesmíru a poznání všech pozoruhodných objektů, které se v kosmu nacházejí.

Taková cesta do vesmíru nemusí být jen nesplnitelným dětským přáním – v budoucnu se totiž může stát realitou.

To se dětem rozhodla dokázat společnost LEGO a s cílem popularizovat téma vědy a vesmíru se spojila s česko-slovenským týmem vesmírných odborníků, aby ve spolupráci s nimi vyslala do stratosféry 1 000 minifigurek LEGO®.

„Značka LEGO má za cíl inspirovat malé stavitele a stavitelky a podporovat je na jejich cestě k realizaci všeho, co je možné, pokud k tomu mají podněty, jako jsou třeba stavebnice LEGO,“ dodává ke kampani Iva Ambrožová, ředitelka marketingu společnosti LEGO v ČR a SR.

Každý malý stavitel si navíc najde přesně tu stavebnici, která nejvíce odpovídá jeho snům.

Dětské sny a plány totiž nemusí zůstat jen v představách. Naopak – mohou vyzkoušet vše, co je napadne.

Samotný let proběhl na konci května a sonda za dohledu týmu vesmírných odborníků úspěšně vzlétla ze slovenského letiště Malé Bielice.

Minifigurky zvládly let bez jakýchkoliv úprav. V sondě byly pevně usazeny tak, aby odolaly silám, které na ně během letu působily

Mít doma minifigurku LEGO, která se dotkla vesmíru, je sen každého fanouška LEGO.

Jednu z 1 000 minifigurek LEGO může vyhrát každý, kdo zakoupí jakoukoliv stavebnici LEGO a zaregistruje do 31. 7. 2023 svůj nákup na epickalegovyhra.

Společnost LEGO vylosuje tisíc šťastlivců, kteří ji dostanou včetně unikátního certifikátu s číslem. Každý den se navíc hraje o 5 stavebnic.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci