Slunce je modré - je třeba se před ním chránit

6.6.2023 00:00   |   Komerční články
Nejen UVB a UVA záření škodí naší pokožce. Ve slunečních paprscích se skrývá další nepřítel, vysokoenergetické viditelné modré světlo (HEV – High energy visible blue light).

Avene

Znáte jej spíše v souvislosti s monitory mobilů a počítačů, ale tohle je mnohem agresivnější. Za jednu hodinu pobytu na slunci ho vaše kůže dostane tolik, jako kdybyste seděli před monitorem 2 týdny bez přestávky…

Proč nám modré světlo vadí

Konkrétně nám vadí určitá část spektra viditelného modrého světla do vlnové délky cca 450 nm, které proniká do hlubších vrstev kůže, způsobuje poškození DNA buněk, předčasné stárnutí kůže a vznik hyperpigmentací.

Modré světlo je zodpovědné za 25 % poškození kůže sluncem a společně s UVA zářením jsou dokonce 1,5x škodlivější než samotné UVA.

Lze se před ním chránit

Ano. Již před 3 roky vyvinuly po 20letém výzkumu francouzské farmaceutické Laboratoře Pierre Fabre unikátní patentovaný organický filtr TriAsorB, který napodobuje přirozenou ochrannou funkci melaninu v kůži.

Společně s dalšími třemi filtry, účinným antioxidantem pre-tokoferylem a zklidňující Termální vodou Avène tvoří širokospektrální filtrační systém, který chrání pokožku před UVB, UVA a modrým světlem HEV až do vlnové délky 450nm.

Mazat se, mazat se, a nejen u moře

Až 80 % slunečních paprsků naše pokožka schytá během běžných slunečných dní, při procházce po městě, posezení na terase, při sportu nebo dalších běžných činnostech.

A nemusí se jednat o silné sluníčko u moře nebo na horách, ale stačí první jarní paprsky v našich klimatických podmínkách.

Sluneční paprsky prostupují i přes mraky. Nejvíce zasažený je pak samozřejmě obličej, dekolt a hřbety rukou.

Sluneční ochrana na obličej pro každý typ pleti

Nepodceňujte sluneční záření při každodenních venkovních činnostech a používejte kvalitní sluneční ochranu na obličej.

Přípravky francouzské dermokosmetické značky Avène z lékárny chrání pleť před UVB, UVA i modrým světlem, tedy před hloubkovým poškozením buněk, vznikem hnědých skvrn a předčasným stárnutím pleti.

Vybírat můžete podle typu pleti – Krém bez parfemace SPF 50+ na suchou pleť, fluid a tónovací fluid SPF 50+ na smíšenou pleť nebo Cleanance SPF 50+ pro ty, které trápí problematická pleť se sklonem k akné, protože obsahuje navíc monolaurin, složku redukující vznik nežádoucích pupínků.

Přípravky se vstřebávají již po 3 vteřinách, poskytují hydrataci na 8 hodin, nemastí a nelepí a nezanechávají bílé stopy na pokožce.

Můžete je bez problémů použít jako podklad pod make-up.

Pro celou rodinu

Hledáte-li jeden krém vhodný na obličej i tělo a pro celou rodinu, sáhněte po Intense Protect SPF 50+.

Je vhodný pro kojence od 6 měsíců, děti, dospělé, těhotné ženy, osoby s velmi světlou pokožkou, která se snadno spálí, na tetování a jizvy nebo na kůži oslabenou po dermatologickém zákroku, jako je IPL nebo chemický peeling.

Intense Protect SPF 50+ stejně jako přípravky na obličej poskytuje nejvyšší stupeň ochrany před UVB, UVA a modrým světlem, 8h hydrataci, rychlé vstřebání do 3 vteřin, a navíc je ultra voděodolný a odolný vůči potu.

Byl vyvinut i pro nejintenzivnější sluneční podmínky, které na Vás číhají třeba v džungli, na poušti nebo ve velehorách.

Filtry šetrné k oceánu

Každý rok uvolníme do oceánů přibližně 25 tisíc tun opalovacích krémů, což představuje 1 litr za sekundu*.

Předpokládá se, že asi 10 % světových korálů je přímo ovlivněno UV filtry**.

Sice to máme k oceánům daleko, ale fungující ekosystém v oceánech je pro naše přežití klíčový.

Filtry obsažené v opalovacích přípravcích Avène podle studie provedené nezávislou oceanografickou laboratoří nemají žádný dopad na vybraný druh korálu, fytoplanktonu a zooplanktonu.

Více informaci na avene.cz

*Green Cross
**studie Faculty of Science of the Polytechnic University v Marche v Itálii

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci