Jak se obléci do sněhu či do hor se značkou Columbia

20.1.2023 00:00   |   Komerční články
Bílá zima je sice zatím stále v očekávání, ale sezóna zimních prázdnin, kdy se budeme oddávat zimním sportům, sněhovým radovánkám i procházkám v horách se nezadržitelně blíží.

Jak se obleci do snehu a do hor se znackou Columbia

Co nepodcenit pro pohodu a radost ze sportu a aktivního odpočinku v zimních podmínkách a jak říkají milovníci outdoorových aktivit: „Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení.“

Kvalitní funkční oblečení je základem pro to, abychom si své oblíbené venkovní aktivity v tomto ročním období pohodově užili.

Moderní technologie značky Columbia vás udrží v teple a suchu, ochrání před větrem a mrazem, ale zároveň zachovají oblečení prodyšné.

Důmyslné střihy v kombinaci se strečovými technickými materiály umožňují při sportu svobodný pohyb.

Oblečení lze pro maximální komfort efektivně vrstvit, a to včetně bund, které jsou samy o sobě funkční, tudíž svým majitelům umožňují přizpůsobovat oblečení aktuálním průběžným rozmarům počasí nebo aktivitám (např. při skialpinistických výstupech).

Společně pak tvoří tandem maximální ochrany v extrémních zimních podmínkách.

Oblečení této značky nabízí také řadu dalších užitečných vychytávek v podobě nastavitelných kapucí, manžet, odvětrávání, množství různých i skrytých kapes, nepromokavých zipů či lavinové technologie RECCO.

Nabízí tak atraktivní ucelené zimní kolekce do sněhu pro celou rodinu, a to včetně doplňků jakými jsou čepice, rukavice a samozřejmě i funkční zateplená obuv s pokročilými technologiemi pro trakci na sněhu a ledu.

Napříč kolekcí letos expanduje oceňovaná špičková technologie Columbia Omni-Heat Infinity. Termoreflexní podšívka se zlatými tečkami je nejen prodyšná, ale hlavně poskytuje až o 40 % více tepla.

Se zateplením kombinujícím různé formy a úrovně recyklované péřové výplně se syntetickým zateplením tak poskytuje maximální výběr a komfort lehkých a zároveň teplých bund.

Tato technologie je zastoupena v široké škále bund, funkčních mikin či spodním prádle, v čepicích, rukavicích i obuvi.

Letošní novinkou na poli technologií Columbia je Omni-Heat Helix poskytující efektivnější management tepla.

Jedná se o vzor pěnových termoreflexních polštářků ve tvaru šestiúhelníků, které efektivně řídí cirkulaci tepla u těla, prodyšnost a sucho při aktivitách v chladném počasí.

Tuto technologii naleznete na rubu spodních a středních vrstev oblečení, ale také v čepicích či rukavicích.

Je důležité vybírat si zimní oblečení podle aktivit, které na horách provozujete.

Pokud se hodně pohybujete, vyznáváte skiaplinismus nebo i výšlapy za sjezdy v panenském sněhu apod., vhodné jsou lehčí (na sebe vrstvitelné) samofunkční bundy s možností například vepnout hybridní lehkou péřovou bundu, kterou lze pak sbalit do vlastní kapsy.

Tyto bundy pak stačí doplnit o funkční střední a spodní vrstvu oblečení a budete připraveni na jakékoliv podmínky i rozmary hor.

Pro klasické lyžaře jsou pak vhodné jednovrstvé teplejší bundy a kalhoty s technologiemi Omni-Heat.

Jste-li spíš rekreačním zimním sportovcem, fanouškem aprés-ski na čerstvém vzduchu nebo trávíte-li čas odpočinkovými procházkami a dohlížením nad radovánkami dětí, doporučujeme silnější a více zateplené svrchní bundy.

Nepodceňte však ani obuv. Ta musí být do sněhu minimálně kotníková, voděodolná a zateplená s protiskluzovým vzorem a technologií podrážky.

Vlajkovou zimní botou značky Columbia je model Bugaboot Celsias s technologií Omni-Heat Infinity.

Značka Columbia Sportswear, lídr v oblasti outdoorového sportovního vybavení, nabízí i letos širokou kolekci atraktivních funkčních zimních outfitů a doplňků od hlavy až k patě pro muže, ženy i děti.

Vše lze libovolně kombinovat i barevně sladit dle vlastních preferencí s ohledem na účel či aktivitu, styl a look.

Zapomeňte na hibernaci a jděte vstříc novým zimním dobrodružstvím.

S Columbií budete prostě v pohodě, teple a suchu v podstatě kdekoliv a kdykoliv.

Kolekce je k dostání ve značkových prodejnách Columbia, ale také v řadě e-shopů jako například sportovna.cz, sportisimo.cz/columbia.

r

 



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci