Vánoční klasika s francouzským šarmem v pekařství PAUL

10.11.2022 00:00   |   Tiskové zprávy
Ke sváteční atmosféře Adventu neodmyslitelně patří voňavá vánočka. Ve francouzském pekařství PAUL připravují z těch nejlepších surovin a právem proto patří mezi nejoblíbenější sezonní výrobky tradičního pekařství.

Vanocni PAUL

Originální máslová vánočka PAUL je spojením toho nejlepšího z české a francouzské pekařské tradice.

Kynuté těsto je připraveno podle francouzské receptury a neobsahuje žádný rostlinný tuk, jen pravé máslo.

Při pečení se používají vždy klasické kvasnice - kypřicí prášky a „zlepšující přípravky“ tu nemají místo.

Ruční řemeslná příprava vánočky je skutečně náročná, s kynutím a pečením zabere téměř tři a půl hodiny.

Originální chuť a strukturu dodávají vánočce PAUL šťavnaté rozinky sultánky a granulovaný perlový cukr.

Neobvykle velké křupavé krystalky cukru jsou přidávány přímo do těsta, kde vytvoří sladké „ostrůvky“.

Na povrchu při pečení lehce karamelizují a tím dodají vánočce další dimenzi chuti. Lahodnou kombinaci pak ideálně doplňují křehké plátky mandlí.

Objednejte si vánočku včas!

Kapacita pekařství PAUL je kvůli ručnímu vyválení těsta a pletení maximálně 900 vánoček denně, může se tedy stát, že v období před Štědrým dnem bude již vyprodaná.

Pokud chcete mít jistotu, že vánočka na vaší sváteční tabuli nebude chybět, rezervujte si ji buď na e-shopu s vyzvednutím na prodejně, nebo přímo na některé z více než 20 poboček. Nejdete je po celé Praze.

Vánoční svátky Vám osladí i neodolatelný Éclair Paris Brest. Tento jedinečný kousek francouzských mistrů cukrářů si získal zákazníky pekařství PAUL již v loňském roce.

Vždyť kdo by odolal kombinaci křupavých mandlí, jemného krému a odpalovaného těsta, lehkého jako obláček.  Dnes již legendární zákusek byl poprvé upečen před více než sto lety.

V roce 1910 jím oslavili cyklistický závod Paříž – Brest – Paříž.

Věděli jste, že éclair znamená francouzsky „záblesk“? Je to proto, že tento sladký zázrak zmizí vždy rychlostí blesku.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci