Hledáte efektivní a úsporné přímotopy? Máme pár tipů

30.10.2022 00:00   |   Komerční články
Současné ceny energií si vyžadují úsporná opatření. Z dostupných dat již vyplývá, že domácnosti šetří. Myslete na úspory ale nejen tím, že některé přístroje nebudete používat vůbec, nebo jen minimálně.

přímotopy

Dopředu přemýšlejte již při jejich nákupu a zamyslete se také nad tím, zda by se vám nevyplatilo vyměnit starý neúsporný přístroj za nový.

Platí to také v případě topidel a přímotopů. S těmi navíc opatrně, protože přídavná topidla mohou výrazně zvýšit vaši fakturu za elektřinu. O to více proto při jejich nákupu dbejte na to, kolik přístroj spotřebovává elektrické energie.

Zaměřujte se na výkon přístroje, a zda má přímotop termostat. Regulace nastavené teploty vám pomůže ušetřit nemalé finanční prostředky.

Levné je sálavé teplo

Zatímco s klasickými přímotopy vám při častém používání peněženka moc nepoděkuje, s infrazářiči a karbonovými zářiči je to jiné.

Tyto přístroje mají tu výhodu, že jsou maximálně efektivní. Fungují totiž na principu sálavého tepla, a tak ohřívají namísto vzduchu osoby a předměty.

Zahřejí vás téměř okamžitě po svém zapnutí, jsou tichá a nevíří prach. Co třeba zkusit oblíbený infrazářič UFO, který má hned tři výkonové stupně?

Výhodná jsou keramická topidla

Jsou dražší, ale … Oproti infrazářičům a karbonovým topidlům vám může keramické topidlo ušetřit až 30 % elektrické energie. Stejně jako ony je keramické topidlo navíc tiché a nevíří prach.

Keramická topidla mají většinou malé rozměry, zatímco ohřev srovnatelný s mnohem většími druhy topidel. Doporučit můžeme například digitální keramické topidlo Argo.

Tepelná setrvačnost pomůže

Přístroj, který topí ještě nějakou dobu poté, co ho vypnete ze zásuvky? Ano, i takové jsou. Jsou jimi olejové radiátory. Ty mají uvnitř topný olej, který se zpočátku zahřeje na vysokou teplotu, a následně relativně dlouho trvá, než zchladne.

Ideální je toto topidlo například pro ty, co neradi usínají v chladu, ale během spánku ho naopak chtějí mít. Přístroj stačí zapnout chvíli před tím, než si půjdete lehnout a vypnout ho těsně před ulehnutím do postele.

Hřát vás pak bude ještě dostatečně dlouhou dobu na to, abyste si ještě za tepla mohli spočítat svůj potřebný počet oveček k usnutí. Doporučit můžeme například tento olejový radiátor Sencor s 11 topnými články.

Věděli jste, že olejové radiátory se používají i na chalupách a chatách, kde udrží nezámrznou teplotu celou zimu a to navíc za rozumné peníze.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci