Hračky Playmobil využívají recykláty z ledniček

26.9.2022 00:00   |   Tiskové zprávy
Jeden z největších výrobců hraček na světě, značka Playmobil, do pár let plánuje vyhnout se produkci emisí a stát se součástí oběhové ekonomiky.

Hracky Playmobil vyuzivaji recyklaty

Letos uvedli produktovou řadu Wiltopia skládající se v průměru z více než 80 % z udržitelných materiálů.

Playmobil byl uveden na trh v Německu v roce 1974. Jedná se o silnou rodinnou značku známou ve více než 100 zemí světa.

V Německu představuje jednu z TOP5 největších a nejúspěšnějších firem na trhu.Ústřední postavou je ikonická figurka PLAYMOBIL.

Celých 78 % jejích produktů je určeno pro předškolní a mladší školní věkovou skupinu na prvním stupni ZŠ. V České republice působí od roku 1996.

„Letos jsme uvedli na trh první ekologicky šetrnou produktovou řadu Wiltopia, která je vyrobena průměrně z více než 80 % z udržitelných materiálů. Využíváme přitom recyklační materiály PCR (Post-Consumer-Recycled) a bioplasty. Velkou část tvoří recyklát získaný z vysloužilých ledniček", objasňuje Livia Čadová, zástupce české pobočky Playmobil.

Obaly figurek a zvířátek se skládají z téměř 100 % z recyklovaného kartonu, návody k sestavení jsou ze 100 % vyrobeny z recyklovaného papíru. Pestrobarevná série je plná přírody a pomáhá dětem ji poznávat a vážit si jí.

Playmobil CZ působí jako dceřiná společnost německé společnosti Horst Brandstätter Holding GmbH, která kromě hraček Playmobil provozuje také samozavlažovací květináče Lechuza.

„Do roku 2027 by skupina měla být klimaticky neutrální a vyhnout se produkci emisí. Do roku 2030 by se měly obchodní modely stát pokud možno oběhovými, tedy součástí uzavřených materiálových cyklů,“ pokračuje L. Čadová.

Playmobil je důvěryhodnou značkou, která dodržuje nejpřísnější standardy kvality a bezpečnosti.

Dílky jsou vyráběny převážně v továrnách se sídlem v Evropě (Malta, Španělsko, ČR a Německo). Centrála společnosti sídlí v německém Zirndorfu, odkud hračky míří do celého světa.

Centrální sklad se nachází rovněž v německém městě – v Herriedenu.

V České republice funguje jedna z výrobních hal od roku 2005. Sídlí v Chebu na více než 12 000 metrech čtverečních.

„Umístění chebské haly zvolilo německé ústředí díky geografické blízkosti a výborné jazykové vybavenosti obyvatel pohraničí.

Zaměstnanci v hale pocházejí z České republiky a je jich více než 250. Do budoucna se plánuje rozšiřování prostor a zaměstnanců,“ doplňuje Livia Čadová.

V Chebu se hračky Playmobil montují a balí. Hlavní doménou výrobní haly jsou adventní kalendáře, které místo klasických adventních cukrovinek obsahují tematické světy Playmobil.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci