Ricottový nákyp s cuketou

Kategorie: Nákypy
Autor: Veronika
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Ricottový nákyp s cuketou

Ingredience

Pro čtyři osoby si připravíme 350 g ricotty, 150 g smetany , dvě vejce, hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia, jednu větší cuketu, olivová olej,máslo, sůl, pepř, rajčatovou passatu s bazalkou a lžičku cukru.

Postup přípravy

Rozmícháme ricottu se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Osolíme a opepříme a mícháme, až vznikne hladký krém.

Oloupanou cuketu nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do krému.

Malé pečicí formičky vymažeme máslem a naplníme je do tří čtvrtin krémem. Dáme péct do trouby při 180 stupních na 15 minut, až budou mini nákypy pěkně vyběhlé a lehce nazlátlé.

Rajčatovou passatu dáme vařit do kastrůlku spolu s trochou olivového oleje, špetkou soli a cukru.

Nákypy vyklepneme z formičky a podáváme spolu s rajčatovou omáčkou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Ricottový nákyp s cuketou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci