Když ruce volají o pomoc

30.7.2022 00:00   |   Tiskové zprávy
Základem zdravých a hezkých rukou je hygiena. Málokterá část našeho těla je vystavena takovému útoku vnějších vlivů jako ruce.

Když ruce volají o pomoc

Největší zátěži čelí právě v kuchyni – stačí opláchnout pár kousků nádobí, vydezinfikovat kuchyňskou desku, odstranit připálenou vrstvu ze sporáku... Co dělat, abyste je ochránili?

Neviditelné rukavice

Přirozený ochranný plášť naší kůže tvoří jemná vrstva odumřelých kožních buněk a lipidů, která podobně jako rukavice chrání před infekcemi, negativními vnějšími vlivy a současně udržuje vnitřní vlhkost kůže.

Většina čisticích prostředků a mýdel ale obsahuje tenzidy, které spolu s nečistotami odstraňují i ochranný plášť z pokožky rukou.

V kožní bariéře se tak vytvářejí mikrotrhlinky, přes něž se rychleji odpařuje voda a zároveň vzniká prostor pro vznik různých zánětlivých procesů.

Úplně zabránit narušování kožní bariéry je v dnešní době prakticky nemožné, proto je důležité, abychom její ochranné funkce aspoň podpořili.

Hydratovat nestačí

„Vzhledem k tomu, že je ochranná kožní bariéra do velké míry tvořena lipidy, doporučuji je doplňovat formou kvalitních přírodních olejů, které uzamykají v kožních buňkách vlhkost a zároveň jí pomáhají regenerovat. Mezi osvědčené přírodní oleje patří například hroznový, konopný či brutnákový olej. Ve složení by neměla chybět ani rostlinná másla i vosky, jež na pokožce zanechají i jemňoučký ochranný film,“ radí Maja Korous, která se podílí na vývoji přírodní kosmetiky české značky CBD STAR, a dodává: „Často si myslíme, že dobrý krém či balzám je takový, který pokožce dodá vodu. Platí to jen částečně, ještě důležitější totiž je, zda pomůže pokožce dodanou vlhkost i udržet.“

Suchá nebo podrážděná místa ošetří jemný balzám SKIN REPAIR BALM s 1% CBD. Díky obsahu vysoce kvalitních přírodních olejů a másel posiluje přirozenou ochrannou bariéru pokožky kůže, uzamyká v ní vlhkost, podporuje regeneraci kožních buněk a zmírňuje projevy podráždění.

Sametová textura balzámu se rychle vstřebává a nezanechává mastný pocit. Balzám je vhodný i pro lidi s projevy atopického ekzému nebo psoriázou.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci