Dovolená uprostřed jihotyrolské přírody vás určitě nezklame

28.7.2022 00:00   |   Komerční články
Čas dovolených je v plném proudu a pokud ještě nemáte úplnou představu, kam vyrazit a patříte mezi ty, kteří rádi objevují nové lokality, přinášíme vám tip právě na takovou dovolenou.

Dovolená uprostřed jihotyrolské přírody

Jihotyrolské farmy Roter Hahn nabízí nepřeberné množství dovolenkových aktivit jak pro velké, tak i pro malé dovolenkáře. Jsou známé svou pohostinností a neopakovatelnou atmosférou, která je přívětivá a velmi přátelská.

Můžete si zde vybrat turistiku i cyklistiku, a to jak silniční, tak i horskou. Nebo můžete jen ochutnávat zdejší delikatesy a odpočívat.

Ubytovat se můžete v apartmánech nebo v samostatných pokojích. Každá farma se pyšní vynikající gastronomií, přátelskou pohostinností a naprostou dokonalou péčí o své hosty.

Všechny potraviny, které zde ochutnáte, jsou od místních farmářů. Můžete zde ochutnat domácí sýry, ovocné šťávy, olivové oleje a mnoho dalších delikates. Pokud budete mít zájem, můžete se zúčastnit také ochutnávky vín, které patří mezi jedny z nejlepších.

Děti se zde mohou seznámit se životem na farmě, a i přímo s péčí o drobná domácí zvířata. Mohou si vyzkoušet i jejich krmení a zjistit tak, že o každého živého tvora je nutné se starat.

Na každé farmě vám poskytnou tipy na výlety po okolí i s doporučením, co je v této oblasti zajímavé. I my přinášíme několik tipů na ubytování přímo na vinné stezce. To však neznamená, že se zde musíte oddávat pouze ochutnávkám vína.

Tradice a moderna

V malé vesničce Oberplanitzing je ekologická farma St.Quirinus, která kloubí tradici a modernost. Celá farma je postavená čistě z regionálních přírodních materiálů a je ekologicky soběstačná.

Vydechněte a vychutnejte si osvěžující lázeň v bazénu, který se nachází v zahradě a využívá se celoročně. V zahradě se nachází i neobyčejná sauna, která je vystavěná přímo v dřevěném sudu.

Farma nabízí čerstvé sezónní ovoce a zeleninu, kvalitní vína a ovocné šťávy. Pokud zatoužíte mít nějaký produkt doma, můžete si ho zde ve farmářském obchodě přímo koupit.

Středomoří na horách

Můžete si také vybrat farmu Kraidlhof, která se nachází nad městem Kurtatsch v nadmořské výšce 600 metrů, přímo mezi vinicemi s nádherným výhledem na okolní hory.

Když budete mít štěstí na hezké počasí, můžete si výhled užít přímo z organického bazénu, který je bez chemie či nad sklenkou vína ve středomořské zahradě.

Svoje chuťové buňky si můžete nechat pohladit na farmě Luggin Steffelehof. Ve zdejším sklepě mezi kamennými zdmi se podávají ty nejlepší produkty z farmářské kuchyně. K tomu si můžete dát nejlepší víno Caldaro. Ochutnat ho zde, ve starých zdech, je něco naprosto úžasného.

Vinařka Nathalie

Vaší pozornosti by neměla uniknout ani farma Ansitz Rynnhof. Zdejší výborná organická vína vyrábí vinařka Nathalie. Farma se nachází v jedné z nejstarších čtvrtí Tramínu. Stejně  tak i farma má středověké jádro.

Na horské straně jsou vinice s odrůdou Gewürztramin, kde si můžete vyzkoušet práci na vinici. A po práci si dát zaslouženou skleničku.

Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit.

Neskutečně fascinující mozaika různých krajin čeká na své návštěvníky! Tak přijeďte.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci