Lidé stále více využívají doručování potravin až domů

24.6.2022 00:00   |   Tiskové zprávy
Dorazila nečekaná návštěva nebo došla ingredience zrovna ve chvíli, kdy už začínáte vařit? S Bolt Marketem, který přišel na náš trh před půlrokem, stačí pár kliknutí, aby vám vše potřebné zanedlouho zazvonilo u dveří.

BOLT Market

Koncem minulého roku spustila platforma Bolt v rámci svojí aplikace Bolt Food službu mimořádně rychlého doručování potravin pod názvem Bolt Market. Od té doby se dostupnost služby rozšířila po většině hlavního města a do Ostravy s tím, že letos bude spuštěna ještě v Brně.

Díky velmi husté síti partnerských kurýrů aplikace osobní přepravy Bolt i služby Bolt Food doručuje Bolt Market mimořádně rychle. Běžně do půl hodiny, ovšem na vzdálenost několika bloků může nákup dorazit i za pouhých 15 minut od uzavření objednávky.

„Mám velkou radost z toho, jak se za šest měsíců služba Bolt Market na českém trhu etablovala. Častá otázka – zda bude Bolt Market fungovat i „po covidu” – je tedy zodpovězena: ano, bude.Vidíme, že varianta dovozu vítězí stále častěji – zákazníků skokově přibývá,” vysvětluje Karel Složil, Country manažer Bolt Market pro Českou republiku.

V uživatelském rozhraní aplikace vypadá Bolt Market jako online supermarket, ze kterého si uživatel objednává kliknutím na ikonu zboží, načež se mu v aplikaci ukáže také odhadovaný čas doručení objednávky. Sortiment Bolt Market obsahuje vše, co lze najít v běžném supermarketu.

Tedy potraviny od pečiva přes ovoce a zeleninu po například čtyřicet druhů čokolád a stovku veganských či bioproduktů, ale také potřeby osobní hygieny nebo čistící prostředky. Novinkou je kompletní výbava pro grilování, samozřejmě kromě grilu samotného.

Za půl roku od spuštění služby v Česku se šíře sortimentu dostupného na Bolt Market již bezmála zdvojnásobila. Výhodou Bolt Market je také okolnost, že má „otevřeno” do půlnoci, což lidé rádi využívají – mezi devátou a dvanáctou hodinou večerní bylo uskutečněno přibližně 25 procent všech nákupů v aplikaci.

„Od zákazníků pravidelně sbíráme zpětnou vazbu. Ptáme se jich, proč dávají přednost právě naší službě. Lidé nejčastěji oceňují šíři a kvalitu sortimentu, přívětivé ceny a mimořádně rychlé doručení. Zvlášť na krátké a střední vzdálenosti je výhodnější nechat si přivézt nákup domů než platit za drahý benzín a trávit čas v zácpě. Jsem rád, že to tak naši zákazníci vnímají, osobně to mám stejně,” doplňuje Složil.

Služba Bolt Market je v tuto chvíli k dispozici pouze v Praze a Ostravě, ovšem z restaurace, pekařství či třeba vinotéky si lze objednat i prostřednictvím Bolt Food, a to také v Brně, Olomouci, Plzni, Českých Budějovicích a Hradci Králové.

Celkem je Bolt Food k dispozici ve více než 70 městech ve 20 zemích světa, ve kterých kurýři se zelenou termotaškou rozváží z 30 tisíc restaurací a obchodů pro šest milionů uživatelů.

r


 



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci