Víte, že i koktejly mají svůj světový den?

12.5.2022 00:00   |   Komerční články
Přesně dnes se před 216 lety objevila první zmínka o míchaném nápoji, koktejlu. Bylo to v USA, v kolébce míchaných nápojů a tímto dnes se tak datuje narození koktejlů. Takže všichni milovníci mají dnes o důvod víc si nějaký vynikající drink vychutnat.

Den koktejlu-13.5.

V dnešní době snad není člověk, který by v životě neochutnal nějaký ten koktejl. Ať už alkoholický či nealkoholický.

Žádné léto si už neumíme předsvit bez těchto chutných a osvěžujících nápojů. Ať už v restauraci na zahrádce či s přáteli doma na grilování. Vybírat můžete z velkého množství koktejlů. Ať už milujete sladké nebo hořké koktejly. „Koktejl je stimulující nápoj složený z libovolného alkoholu, cukru, vody a hořkých bylin.“

Velmi oblíbené jsou koktejly – Aperol Spritz a Campari Spritz.

Aperol Spritz

Jeho hlavní ingrediencí je Aperol, který se světu poprvé představil v roce 1919 na mezinárodním veletrhu v Padově. Je zářivě oranžové barvy s charakteristickou hořkosladkou chutí.


Nejlepší Aperol Spritz si připravíte, když do vinné sklenice plné ledu nalijete jeden díl prosecca nebo Cinzano Pro-Spritz, vyvinutého speciálně k vytvoření dokonalého Aperol Spritzu, přidáte 1 díl Aperolu a trochu perlivé vody. K promíchání stačí jedno otočení lžičkou, aby se ingredience spojily, ale nápoj neztratil perlivost. Nakonec přidejte do drinku plátek pomeranče.Je oblíbenou součástí letních večerů.

Capmari Spritz

K přípravě potřebujete legendární italske Campari. Jeho otcem je Gaspare Campari, který svůj život zasvětil výrobě nápojů.
Když už máte Campari, tak už vám stačí sklenice ledu, jeden díl sody, dva díly prosecca a jeden díl Campari. A ještě nesmí chybět plátek pomeranče.

Tento bratranec proslulého Aperol Spritzu vás překvapí svou osvěžující hořkostí, bublinkami a šumivým aromatem prosecca.

Chin, chin a krásné letní večery!

r

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci