Nastartujte jarním detoxem své tělo a mysl

25.4.2022 00:00   |   Komerční články
Dlouhá zima láká k častějšímu lenošení a mlsání, a to se samozřejmě podepisuje na našem zdraví. Není tedy divu, že se po takovém režimu cítíme unaveni, líní a bez energie. Nastartovat tělo a zbavit ho nežádoucích toxinů a případně i kil vám pomůže jarní detox.

Nové lázně

Když do lázní tak do Mariánských Lázní

Úprava jídelníčku, ale i kvalitní spánek a dostatek pohybu k detoxikaci těla patří. Podpořit ji můžete i léčebnými procedurami v lázních. Naším tipem jsou Mariánské Lázně, které jsou věhlasné pro svoje přírodní léčebné zdroje, jimiž jsou minerální prameny, přírodní CO2 či slatina a rašelina.

Kromě toho disponují Mariánské Lázně podhorským, místy až horským klima. Procházkami na čerstvém vzduchu dodáte tělu potřebný přísun čerstvého kyslíku, který je nezbytný pro správné fungování všech orgánů v těle.

Mocný přírodní oxid uhličitý

Ensana nabízí v Mariánských Lázních mnoho procedur a speciálně sestavených balíčků, které pomohou vašemu tělu zbavit ho toxinů. Seznamte se s procedurami využívající přírodní CO2, který pochází z přírodního pramene nazvaného Mariin pramen.

Naprostou raritou v českém lázeňství je Mariino jezírko s oxygenoterapií. Tradiční procedura je založena na využití speciálního bazénku, kde jste po pás usazeni do přírodního plynu CO2, vyvěrajícího přímo z Mariina pramene. V kombinaci s oxygenoterapií zlepšuje prokrvení těla i saturaci hemoglobinu kyslíkem a má tedy velmi příznivý dopad na regeneraci buněk a zpomalení procesu stárnutí.

Další možností je suchá plynová koupel, během které pohodlně ležíte a až po hrudník jste zabaleni do plastového vaku plněného plynným CO2, který se přes kůži vstřebává do těla. Zpomaluje tak srdeční aktivitu, snižuje krevní tlak, také zlepšuje krevní oběh, činnost ledvin a má protizánětlivé účinky.

CO2 rovněž stimuluje produkci hormonů testosteronu a estradiolu a zlepšuje tak sexuální funkce nebo ulevuje ženám od menopauzálních příznaků. Podobně funguje koupel v přírodní minerální voděs vysokým obsahem CO2, přírodních solí a huminových kyselin.

Pokud vás po dlouhé zimě trápí bolesti zad či kloubů, vyzkoušejte plynové injekce, které jsou aplikovány do podkoží v oblasti velkých kloubů a páteře. Procedura také pomáhá prokrvení dané oblasti a urychluje hojení.

Lázně pro celou rodinu

Rozhodnete-li se Mariánské Lázně navštívit, doporučujeme vám strávit delší pobyt nebo jen víkendový odpočinek v jednom ze sedmi hotelů skupiny Ensana.

Opravdový luxus zažijete v pětihvězdičkovém hotelu Nové Lázně, ve kterém vás uchvátí historií protkané Římské lázně nebo lázeňským hostům přístupná Královská kabina, která byla speciálně zařízena pro anglického krále Eduarda VII.

Pro návštěvu s dětmi je ideální hotel Hvězda s největším bazénem ve městě a dětskou hernou. Kromě procházek můžete vyrazit na výlety na kole, navštívit některé z městských hřišť nebo naučně-poznávací park Bohemium, kde si můžete prohlédnout dokonalé miniatury českých památek.

ensanahotels.com



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci