Čtyři zásadní trendy v estetické medicíně

17.3.2022 00:00   |   Tiskové zprávy
On-line setkávání se stalo za poslední dva roky běžnou součástí našich životů a bohužel nás naučilo velmi důkladně zkoumat vlastní nedostatky. Jak nošení roušek nebo časté videohovory dokázaly ovlivnit trendy v estetické medicíně?

Mediestetik

Ukázalo se, že to, jak vypadáme na obrazovce, nás stresuje mnohem více, než kdybychom na schůzku měli přijít osobně. U zoom callů totiž neřešíme jen hezkou pleť a precizní make-up, ale musíme brát v potaz světlo, sklon obrazovky, nebo to, z jaké výšky nás snímá.

„A navíc po celou dobu schůzky sami sebe na obrazovce vidíme. Důsledkem je, že v posledních 12 měsících výrazně vzrostl zájem o neinvazivní procedury, které vzhled tváře snadno a rychle vylepší,“ popisuje MUDr. Helena Reisingerová z kliniky Mediestetik.

Akné z roušek

Je tu však ještě jeden nový fenomén - maskné, tedy pupínky nebo akné způsobené nošením masek. „Na pleti se navíc výrazně podepisuje každodenní nošení roušek, které způsobuje vysušování pokožky, vznik akné i nejrůznějších vyrážek, rychleji se také tvoří jemné vrásky i hlubší rýhy,“ dodává MUDr, Reisingerová.

Dnes už je bohužel jasné, že maskné nebude jen dočasnou záležitostí - začali jsme se s ním setkávat v roce 2020, a ani dnes, na začátku roku 2022 se nezdá, že bychom se roušek v nejbližší době mohli zbavit.

Maskné přispělo k většímu zájmu o nejrůznější čisticí, ale také hydratační, regenerační kosmetické procedury a estetické zákroky. Nejčastějšími ošetřeními pandemické doby tedy byly injekční a laserové zákroky, případně jejich kombinace. Oblíbená je například botulinoterapie.

Jak se estetické trendy budou vyvíjet v roce 2022? Odborníci předpovídají převahu následujících čtyř trendů:

1. Tvarování čelisti – vraťte svému obličeji mladistvé kontury!

S věkem začínají tváře ochabovat, ztrácí svůj objem a jako by padaly dolů, kam se také přesouvá podkožní tuk. Pokožka také ztrácí svoji elasticitu. Právě tomu budeme chtít zamezit, většinou kombinací ošetření vybraných každé pacientce na míru.

Perfektní výsledek zajistí například revoluční mikrojehličková radiofrekvence Morpheus 8, která je v Česku zcela nová,  a také ultrazvuk ULTRAFORMER, který působením tepla aktivují přirozenou produkci kolagenu, a tím pádem zpevní pleť v několika jejích úrovních.

„Cílí ovšem také na tukové buňky. Tím se blížíme požadovanému tvaru obličeje směřujícímu do písmene V. Výhodou je, že technologii lze použít nejen na spodní hranu čelisti, ale také na krk,“ popisuje MUDr. Helena Reisingerová metodu, s níž v České republice pracuje pouze klinika Mediestetik.

Druhým krokem může být další nová exkluzivní britská metoda MINT lift, kterou rovněž nabízejí v Mediestetik. Jde o malý invazivní niťový lifting obličeje, kdy zvednuté rysy začnou opět budit dojem mladé tváře. Tento zákrok obnoví struktury obličeje a jeho správné tvary. Na závěr pak lze naopak pomocí dermálních výplní přidat objem tam, kde chybí, a výsledný efekt písmene V tak ještě zdůraznit.

2. Zdravá pleť jako prevence stárnutí

Pokud o pleť dlouhodobě a pravidelně pečujeme, skutečně si tak prodloužíme mládí a také odložíme potřebu náročnějších zákroků. Jejich pozdější efekt je pak navíc větší, protože se zdravou a kvalitní pokožkou se i lékařům mnohem lépe pracuje.

„Ženy si už uvědomují, že jen zdravá pleť je krásná a věnují více pozornosti prevenci než dříve. Jsme proto přesvědčení, že nadále poroste zájem o ošetření frakčními lasery Fraxel či vlastní krevní plazmou, což jsou oblíbené metody, jak pleť povzbudit potřebnou energií, prodloužit její mladistvý vzhled a zpomalit její stárnutí na buněčné úrovni,“ říká MUDr. Reisingerová.

3. Kočičí oči

O sexy efektu kočičích očí, kterému se také někdy říká foxy eyes, už jste možná slyšeli. Jeho účelem je zvednutí obočí a napnutí očních víček, což vzhled hezky omladí a pohled smyslně prohloubí. Novinkou je dvojí způsob provedení.

Nechirurgický přístup kombinuje využití nití Thermage, které umožňují provádět přímo ošetření horních a dolních víček. Říká se tomu neinvazivní blefaroplastika. Efektu kočičích očí lze docílit kombinací metody Thermage a MINT lift.

4. Přirozený tvar rtů

„V roce 2022 platí, že nejkrásnější tvar rtů je ten váš. Nepřirozeně zvětšené rty už jsou minulostí a zůstávají v roce 2021,“ uvádí Reisingerová z Mediestetik. Přesto však své rty můžete lehce a decentně zvýraznit. Není nic špatného na tom, když vyladíte případnou asymetrii, kdy by spodní ret byl výrazně větší než ten horní. Pomocí výplní se však snažte jen podpořit přirozený tvar rtů, aby působily plně, ale příliš nezvětšujte jejich velikost.

V angličtině se starému trendu říkalo „Russian lips“, zatímco rty roku 2022 jsou „Cherry lips“, což poměrně přesně vystihuje zásadní rozdíl. Můžete si novinku představit třeba jako rty zvýrazněné barvou poté, co jste snědla hrst třešní. Rty by měly vždy odpovídat proporcím obličeje.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci