Inspirace na snídaně pro všechny školou povinné

26.8.2021 00:00   |   Tiskové zprávy
Marně si ráno lámete hlavu nad tím, co připravit svým dětem k snídani? Naservírujte chytrou snídani, která dětem dodá energii i zdraví prospěšné látky, bude jim chutnat, a vy navíc díky snadné přípravě ušetříte čas.

cereálie

Nezapomínejte, že plné břicho automaticky neznamená dostatek živin. Je proto důležité ráno nejen zahnat hlad, ale také přemýšlet nad tím, co snídaně obsahuje. Dát dítěti ráno smaženou a pocukrovanou koblihu je sice rychlé a jednou za čas neuškodí, ale každý den by takovou pochoutku jíst nemělo.

V ideálním případě by dětská snídaně měla obsahovat vlákninu, bílkoviny, zdravé sacharidy a vitamíny. Měly by z ní také získat dostatek živin, aby nebyly unavené a vydržely správně fungovat minimálně do dopolední svačiny.

O víkendu hostina, přes týden rychlovka

O víkendu nic nezkazíte tím, když dětem připravíte například vejce na nejrůznější způsoby, občas je prostřídejte třeba lívanci vyrobenými z banánů nebo alespoň špaldové mouky. A přes týden vsaďte na cereálie.

Ideální volbou jsou cereálie Quinoa Fit, Bonavita. Mají nyní snížený obsah cukru, obsahují spoustu vlákniny i vápníku. Navíc jsou ochucené medem, takže vy už ho do nich přidávat nemusíte. Další porci vápníku a bílkovin jim dodá mléko nebo jogurt, s nímž vločky promícháte.

Mezi nejoblíbenější patří obilné čtverečky se skořicí Cinnamon Magic, Bonavita, které stačí nasypat do misky a zalít mlékem. Děti se tak pořádně nasytí a dodají tělu potřebnou porci vlákniny. Snídaně jim navíc určitě bude chutnat.

Ale já nemám hlad

Pokud by dítě přece jen ráno tvrdilo, že nemá hlad a snídat nebude, stoprocentně změní názor, až uvidí misku Choco Shells, Bonavita. Mušličky s kakaem představují skvělý zdroj vápníku. Zalijte je mlékem nebo bílým jogurtem a máte vystaráno. Žádné z těchto cereálií navíc neobsahují palmový olej.

Aby u snídaně nechyběly ani vitamíny, můžete misku jakýchkoli cereálií ještě ozdobit ovocem. Nakrájejte do ní banán, jablko, ale abyste se nemuseli zdržovat přípravou, mějte v lednici zásobu borůvek, malin nebo jahod, které stačí jen omýt a nasypat.

Občas také můžete zkusit přidat další přísady, jako jsou nejrůznější semínka, například slunečnicová, sezamová, nebo ořechy. Díky tomu dítě získává další prospěšné živiny, a ještě ho tak nenápadně naučíte pestřejším chutím.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci