Navštivte o prázdninách nejzelenější město na světě!

23.7.2021 00:00   |   Společnost
Sotva byste našli město, které je zelenější než Vídeň. V žebříčku deseti nejzelenějších měst roku 2020 soutěžila stovka zájemců a první příčku obsadila právě rakouská metropole.

Vídeň

Vídeň se může chlubit 990 městskými parky! Nádherné záhony poseté květinami, růžové zahrady, travnaté plochy a stromové aleje tvoří srdce města, které se mezi lidmi těší velké oblibě.

Ať už si chcete vyčistit hlavu, setkat se s přáteli, vyrazit na procházku, jít běhat nebo jen zkrátka posedět na lavičce a užívat si slunce – na zelených ostrovech uprostřed velkoměsta se můžete zhluboka nadechnout.

Turisté přijíždí do města za nádhernou architekturou, kulturou ale i za relaxem. To všechno může Vídeň nabídnout.

Na jednu stranu si drží tradice a vznešenost habsburské monarchie, na druhou stranu vám dá nahlédnout do pulzující metropole.Vídeň má svoje unikátní kouzlo a zároveň patří k místům s nejvyšší kvalitou života.

Již několik let se drží na prvních místech jako nejlepší město pro život na světě. V roce 2019 se Vídeň již podesáté v řadě stala nejlepším městem pro život podle žebříčku konzultační společnosti Mercer, která porovnává 231 měst po celém světě.

Mercer hodnotí mimo jiné politickou stabilitu, úroveň zdravotní péče, kriminalitu, možnosti volnočasového vyžití nebo kvalitu dopravy.

Do Vídně a Dolního Rakouska dojedete snadno vlaky Railjet, které jezdí z Prahy a Brna v pravidelných dvouhodinových intervalech. V těchto komfortních vlacích je k dispozici palubní Wi-Fi síť, jídelní vůz s nabídkou výborných jídel a nápojů, dětské kino a tichý oddíl.

Nejvýhodnější jízdenky je možné pořídit v e-shopu Českých drah. Cena pro dospělého cestujícího z Prahy do Vídně začíná na 364 korunách, děti, žáci, studenti a senioři mají slevu.

V Břeclavi a ve Vídni je možné přestoupit na další vlaky, které vás zavezou do dalších míst v Dolním Rakousku.

Ve vlacích je možné přepravit i bicykly a naplánovat si tak malebné výlety třeba kolem česko-rakouské hranice. V tomto případě doporučujeme včasnou rezervaci míst pro kola.

re



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci