Přecitlivělost na potraviny a jejich složky

12.2.2018 00:00   |   Komerční články
Intolerance, nesnášenlivost, alergie na potraviny, citlivost na lepek, celiakie… Přibližně pětina populace má problémy s jídlem a řeší, co jíst, aby jí po jídle nebylo špatně. Je to velmi omezující.

joalis

Přitom nejjednodušší, nejpřirozenější a nejzdravější je jíst všechno v přiměřeném množství. Jenže, jak toho dosáhnout, když víme, že máme alergii na určitou potravinu nebo je nám po ní špatně, bolí nás břicho, nadýmá nás nebo máme jiné potíže.

Řešení přitom existuje. Musíme ozdravit naše trávicí orgány, aby potravu dokázali dobře zpracovat. Jednou z nejdůležitějších příčin nesnášenlivosti potravin jsou enzymatické poruchy, což je neschopnost trávicího traktu vyprodukovat enzymy v dostatečné kvalitě a v dostatečném množství.

Střevní buňky, enterocyty, produkují potřebné enzymy pro rozkládání potravy na nejjednodušší, vstřebatelné složky. Roli hraje také slinivka produkující trávicí šťávy a játra, vytvářející žluč potřebnou pro trávení a vstřebávání tuků.

Velmi důležitá je také příznivá mikrobiota, společenství mikroorganismů žijících v trávicím traktu, které nám pomáhá trávit potravu. Pokud je narušena její rovnováha, převažují patogenní bakterie, kvasinky a naopak chybí symbiotické bakterie, pak dochází k zánětům trávicího traktu, hnití potravy a vzniku celé řady toxinů.

Téměř všechny intolerance různých druhů potravin jsou způsobené zánětem ve střevě. Střevní a další buňky trávicího ústrojí nemohou produkovat enzymy, protože jedním z důsledků zánětů je ztráta funkce buněk. Potrava není správně rozložena, vzniká dysmikrobie střeva, zánět, střevo je více propustné pro toxiny a nestrávené části potravy. 

A problémy pak postupně narůstají. Do lymfatického systému a krevního oběhu se dostávají toxiny, bílkoviny, další složky potravy a cizorodé látky. Dochází k dráždění nervového systému, tělo se začne náporu bránit a imunita většinou odpovídá imunopatologickými reakcemi jako alergie, autoimunitní záněty.

Vznikají imunokomplexy, které se v těle usazují a dochází k vleklým zánětům tkání včetně kůže a kloubů. Dráždění nervového systému se projevuje jako různé nervové poruchy. S intolerancí potravy souvisí takové diagnózy jako autismus, deprese, úzkosti, obsedantně kompulsivní poruchy a řada dalších. 

Jak ale nastartovat naše střevo, aby začalo produkovat správné enzymy a přetnul se řetězec nechtěných potravinových reakcí?

Nejprve je nutné obnovit ve střevech zdravou mikrobiotu. Odstranit patogenní druhy a vytvořit podmínky a prostor pro ty prospěšné. Odstranit toxiny, chemické látky, zbytky léků a antibiotik, které prospěšné druhy zabíjejí.

To se nám může podařit v kombinaci detoxikace pomocí preparátu Activ-Col (pro obnovu symbiotických bakterií) se zdravým životním stylem a stravovacím režimem. Nesmíme zapomínat na dostatek čerstvé zeleniny a ovoce, nejlépe z domácích zdrojů bez chemie.

Tímto způsobem můžeme velmi úspěšně obnovit zdravou mikroflóru a ozdravit střevo. Důležité je také detoxikovat slinivku, játra, aby došlo k nastartování správného metabolismu. Zklidnit nervový a imunitní systém a zastavit imunopatologie.

Celostní medicína a detoxikace organismu informačními preparáty Joalis nabízí cestu, jak řešit problémy s potravinami. Zkušenosti ukazují, že v řadě případů vymizí dlouholeté potravinové alergie, úporné ekzémy, bolesti břicha, záněty střev včetně autoimunitních, jako je například Crohnova choroba nebo ulcerozní kolitida.

Metoda CIC – kontrolované a řízené vnitřní očisty Vám pomůže poznat, které konkrétní toxiny a které orgány a nezvládnuté emoce se na přecitlivělé imunitě podílejí, pomůže je z těla odstranit a v podvědomí zpracovat, zklidnit imunitu a zbavit se široké škály problémů.

Mgr. Marie Vilánková



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci