Vyzradil státní tajemství mimozemšťanům?

7.5.2010 00:00   |   Ezoterika
"Měl jsem jednání se zástupci mimozemské civilizace. Pozvali mně i na prohlídku vesmírné lodi, kterou sem přiletěli. Byli to lidé ve žlutých skafandrech," prohlásil s vážnou tváří kalmycký prezident v rozhovoru pro první program ruské státní televize.

preident Kamycka

Kirsan Iljumžinov, prezident Kalmycké republiky z Ruské federace, tvrdí, že se při svém pobytu v Moskvě setkal s mimozemšťany. A povedlo se mu tím vyvolat opravdové pozdvižení.

Skandál nyní rozvířil ruský poslanec Andrej Lebeděv. Požádal totiž samotného prezidenta Ruské federace Dmitrije Medveděva, aby dal prošetřit, jestli nebylo mimozemšťanům vyzrazeno státní tajemství!

Kirsan Iljumžinov je prezidentem Kalmycka na ruském jihovýchodě. Jde o jedinou buddhistickou zemi v Evropě. V rozhovoru pro nejdůležitější program ruské státní televize tento vysokoškolsky vzdělaný diplomat řekl, že měl přímo v Moskvě jednání se zástupci mimozemské civilizace. Podrobně pak celé setkání popsal.

A dost možná, že se ani není čemu divit. Vždyť sám Kirsan Iljumžinov se pyšní tím, že ve vesmíru "vlastní" planetu Kirsan, která po něm skutečně byla pojmenována.

Kalmycká republika je součástí Ruské federace – nachází se v její evropské části, na pobřeží Kaspického moře. Má tři sta tisíc obyvatel, ale rozlohou je přibližně stejně velká jako Česko.

Není zcela při smyslech?

Poslance Andreje Lebeděva neznepokojuje jen to, že by snad kalmycký prezident Kirsan Iljumžinov nebyl zcela při smyslech.

Dělá si především starosti z toho, že pokud setkání s mimozemšťany opravdu proběhlo, mohl jim Iljumžinov předat citlivé státní informace. A klade si otázku, zda kalmycký prezident dodržel úřední postup a o kontaktech s mimozemšťany povinně informoval prezidenta Ruské federace Dmitrije Medveděva.

Pro všechny případy pak poslanec Andrej Lebeděv ještě prezidentovi Dmitriji Medveděvovi napsal oficiální dopis, kde své obavy detailně analyzoval.

Upozornil na to, že ruští státní úředníci nemají k dispozici jasné pokyny, jimiž by se mohli řídit v situacích, kdy je kontaktují mimozemšťané. To je prý problém zvláště u těch, kteří mají přístup ke státnímu tajemství.

Navíc je, podle poslance Lebeděva, nutné věnovat vůbec více pozornosti gubernátorům a prezidentům jednotlivých republik Ruské federace. Schopnosti některých vykonávat tyto významné státní funkce jsou prý "výrazně limitovány".

Lidé ve žlutých skafandrech

Kalmycký prezident Kirsan Iljumžinov v ostře sledovaném televizním rozhovoru prohlásil, že jej "lidé ve žlutých skafandrech" pozvali na palubu vesmírné lodi, kterou přiletěli na Zemi sbírat vzorky. Dali mu však najevo, že ještě nejsou připraveni setkat se najednou s větším počtem lidí. Iljumžinov má údajně na všechno i svědky.

Je však nutné vzít v potaz, že tento osmačtyřicetiletý miliardář a uznávaný japanolog má pověst podivína. Kalmycku vládne sedmnáct let a za tu dobu jej stačil vylepšit k obrazu svému...

Šachy, všude samé šachy

Kirsan Iljumžinov je zaníceným šachistou, patnáct let působí ve funkci prezidenta Mezinárodní šachové federace FIDE. Dokonce nešetřil úsilím, aby se Kalmycko zapsalo jako světové centrum šachu. Proslul extravagantním projektem výstavby celého městečka pro šachové turnaje a pro kanceláře FIDE nedaleko kalmycké metropole Elisty.

Nechal se také slyšet, že vloží dvě a půl miliardy dolarů (jedenapadesát miliard korun) do vybudování Mezinárodního šachového města v Dubaji, kde má všech dvaatřicet budov architektonicky i rozmístěním připomínat figury na šachovnici. Většinou půjde o tří až sedmihvězdičkové hotely. Mělo by sem být přemístěno rovněž sídlo FIDE ze švýcarského Lausanne.

bri

Přečtěte si také


Diskuse: Vyzradil státní tajemství mimozemšťanům?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci